Sidebar

24
Ahd, Jan

AKTIVITI
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

GEORGETOWN, 19 November - Pengarah Maritim Negeri Pulau Pinang Kepten Maritim Abd Razak bin Mohamed telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Konsulat Jenderal Indonesia, Bapak Bambang Suharto di Pejabat Konsulat Kedutaan Indonesia di Pulau Pinang, pagi tadi.

Pertemuan ini diadakan bagi meningkatkan kerjasama antara Maritim Malaysia dan Pejabat Konsul Jenderal. Perbincangan menjurus kepada pertindihan kawasan perairan Malaysia - Indonesia, kemasukan bot nelayan Indonesia di perairan Malaysia, gangguan vesel penguasa Indonesia dan Memorandum Of Understanding (MOU) Common Best Practices For Fishermen Wellbeing di kawasan perairan bertindih yang di tandatangan pada 2012 di Bali. Selain itu, dibincangkan juga beberapa juga aktiviti informal yang boleh dilaksanakan bagi mengeratkan silaturahim di antara Maritim Negeri Pulau Pinang dan Konsulat Jeneral. Pertemuan ini diharap dapat meningkatkan kerjasama dalam memperkukuhkan keselamatan perairan serantau.

Delegasi Negeri Pulau Pinang diketuai oleh Kepten Maritim Abd Razak bin Mohamed, sementara delegasi Indonesia diketuai oleh Bapak Bambang Suharto, Bapak Danu Agus Purnomo Polis Ajun Komisari Besar Polisi , Bapak Dimas Bayu Darmawan TNI dan Ibu Esther Rajagukguk.

Pertemuan ini julung kali diadakan selepas beliau menjawat jawatan tersebut pada awal November yang lalu.

 WhatsApp Image 2020 11 20 at 3.10.24 PM    WhatsApp Image 2020 11 20 at 3.10.24 PM 1
     
 WhatsApp Image 2020 11 20 at 3.10.24 PM 2    
hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   MDEC
 
APLIKASI ICON    KERJAYA ICON BLUE   ONLINE SISTEM ICON    SEAHAWK ICON BLUE    VIDEO ICON   VIDEO MEDIA BLUE   VIDEO ICON