Sidebar

13
Ahd, Jun

PENA INTEGRITI
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
OBJEKTIF UNIT INTEGRITI
 
Objektif umum adalah untuk menyepadukan semua pengurusan hal-hal berkaitan dengan integriti di bawah sebuah unit yang khusus bertujuan supaya ia dapat dilaksanakan dengan secara yang lebih fokus dan terancang supaya elemen penginstitusian integriti, pencegahan, pematuhan dan pengesanan salah laku dapat dikuatkuasakan secara efisien dan mencapai keberhasilan yang optimum.
 
VISI UNIT INTEGRITI
Integriti Tunggak Kejayaan Penguatkuasaan di Laut.
 
MISI
Memantapkan integriti warga kementerian agar sentiasa menjunjung dan menegakkan prinsip integriti melalui tadbir urus terbaik, budaya kerja berkualiti, akauntabiliti dan meningkatkan keyakinan rakyat melalui sistem penyampaian awam yang lebih cemerlang.
 
FUNGSI
Bertanggung jawab melaksanakan inisiatif penginstitusian integriti, meningkatkan tadbir urus, pematuhan, pengesanan salahlaku dan tindakan punitif dengan lebih fokus, terancang, cekap dan mencapai keberhasilan optimum.
Grid List

MARITIM NEGERI KEDAH DAN PERLIS

AKTIVITI

LANGKAWI, 6 Mei - Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) Negeri Kedah dan Perlis telah mengadakan aktiviti gotong-royong memasak bubur lambuk dan mengadakan Majlis Khatam Al-Quran sempena kemuncak meraikan bulan ramadhan pada tahun ini, semalam.

  01    02   

Aktiviti gotong-royong sesama warga Ibu Pejabat Maritim Negeri Kedah dan Perlis dalam menghasilkan 200 bungkusan bubur lambuk ini adalah salah satu inisiatif bagi mengeratkan lagi hubungan silaturrahim sesama pegawai dan anggota. Agihan bubur lambuk ini seterusnya diserahkan kepada setiap warga kerja samaada yang bertugas di pejabat mahupun di aset-aset Maritim Malaysia Negeri Kedah dan Perlis.

  03    04   

Selain itu, Majlis Khatam Al-Quran turut diadakan sebagai kemuncak khas program ‘jom mengaji’ di peringkat Ibu Pejabat Maritim Negeri Kedah dan Perlis. Terdahulu, Program ‘jom mengaji’ ini terdiri daripada 15 kumpulan yang terdiri daripada 13 kumpulan lelaki dan dua kumpulan wanita yang diberi dua juzuk bacaan. Program yang telah menjadi acara tahunan ini telah berlangsung sejak awal bulan ramadahan lagi.

hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   MDEC
 
APLIKASI ICON    KERJAYA ICON BLUE   ONLINE SISTEM ICON    SEAHAWK ICON BLUE    VIDEO ICON   VIDEO MEDIA BLUE   VIDEO ICON