Sidebar

13
Ahd, Jun

Grid List

26 PATI INDONESIA CUBA SELINAP MASUK SECARA HARAM DITAHAN

MARITIM KEMAMAN TANGKAP BOT VIETNAM CEROBOH PERAIRAN

LIMA NELAYAN MYANMAR DITAHAN, TIADA PERMIT KERJA

MARITIM MALAYSIA TAHAN DUA LELAKI BERSAMA SATU KILOGRAM SYABU

MARITIM PAHANG REKOD KES PERTAMA BUBU NAGA

BUBU NAGA PEROSAK EKOSISTEM LAUT DIRAMPAS MARITIM MALAYSIA

EMPAT NELAYAN ASING BOT KELAS C DITAHAN, PERMIT KERJA TAMAT TEMPOH

OP CARILAMAT: SEORANG MANGSA DIPERCAYAI JATUH LAUT DI PERAIRAN IGAN

Sila masukkan alamat e-mel yang dikaitkan dengan akaun pengguna anda. Nama pengguna anda akan dihantar ke alamat e-mel dalam fail.

Grid List

MARITIM NEGERI KEDAH DAN PERLIS

AKTIVITI

MARITIM NEGERI KEDAH DAN PERLIS RAIKAN KEMUNCAK RAMADHAN DENGAN AKTIVITI GOTONG-ROYONG MEMASAK BUBUR LAMBUK DAN MENGADAKAN MAJLIS KHATAM AL-QURAN

LANGKAWI, 6 Mei - Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) Negeri Kedah dan Perlis telah mengadakan aktiviti gotong-royong memasak bubur lambuk dan mengadakan Majlis Khatam Al-Quran sempena kemuncak meraikan bulan ramadhan pada tahun ini, semalam.

  01    02   

Aktiviti gotong-royong sesama warga Ibu Pejabat Maritim Negeri Kedah dan Perlis dalam menghasilkan 200 bungkusan bubur lambuk ini adalah salah satu inisiatif bagi mengeratkan lagi hubungan silaturrahim sesama pegawai dan anggota. Agihan bubur lambuk ini seterusnya diserahkan kepada setiap warga kerja samaada yang bertugas di pejabat mahupun di aset-aset Maritim Malaysia Negeri Kedah dan Perlis.

  03    04   

Selain itu, Majlis Khatam Al-Quran turut diadakan sebagai kemuncak khas program ‘jom mengaji’ di peringkat Ibu Pejabat Maritim Negeri Kedah dan Perlis. Terdahulu, Program ‘jom mengaji’ ini terdiri daripada 15 kumpulan yang terdiri daripada 13 kumpulan lelaki dan dua kumpulan wanita yang diberi dua juzuk bacaan. Program yang telah menjadi acara tahunan ini telah berlangsung sejak awal bulan ramadahan lagi.

hrmisJPAkkdnlogo KSN logo mampu MDECMyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   AMSAS
 
usa coast guard logoJPAkkdnlogo     KSN   logo mampu  MyGovSPA cropped logo SPRM AMSAS   MDEC
 
APLIKASI ICON    KERJAYA ICON BLUE   ONLINE SISTEM ICON    SEAHAWK ICON BLUE    VIDEO ICON   VIDEO MEDIA BLUE   VIDEO ICON